Колеги,аз пък имам друг проблем и вече взе да ми писва,само че моята 166 2.0.Оборотите не ми играят ,но при палене сутрин ако натисна газта и оборотите падат на 500 и гасне.Поработи ли 5-6 мин всичко се оправя,колата върви като самолет.Ама това чакане сутрин ми разказва играта.Сменил съм дебитомер,ламбда ,никаква промяна - само по-нисък разход на гориво и по-добро ускорение.Оборотите са ми стабилни,грешки на три различни диагностики бях - няма!Някакви идеи?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Сменям, сменям, а проблема си остава ...
Collapse
X
-
Алфа...всичко друго е компромис!
http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща
-
Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщениеКолеги,аз пък имам друг проблем и вече взе да ми писва,само че моята 166 2.0.Оборотите не ми играят ,но при палене сутрин ако натисна газта и оборотите падат на 500 и гасне.Поработи ли 5-6 мин всичко се оправя,колата върви като самолет.Ама това чакане сутрин ми разказва играта.Сменил съм дебитомер,ламбда ,никаква промяна - само по-нисък разход на гориво и по-добро ускорение.Оборотите са ми стабилни,грешки на три различни диагностики бях - няма!Някакви идеи?156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеКакъв дебитомер си сложил и каква ламбда защото има значение. Провери си температурния датчик дали отчита на студено както трябва. Колата има ли газово.Алфа...всичко друго е компромис!
Comment
-
Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщениеПроблема се оказа в дебитомера и най-странното е ,че не регистрира грешка,въпреки,че стойностите му при подаване на газ изчезват за секунда-две!
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеКакво му е странното?!? Дебитомера подава някакви стойности, но дали тях очаква ЕКУ-то?!?Алфа...всичко друго е компромис!
Comment
-
И аз да се оплача,от скоро може би около месец взе да ми държи когато си поиска високи обороти на място!Не ги клати а като спръ на светофар,или за изчакване ми държи около 1200-1300 об/мин,и когато си посика го прави един път ги държи високи друг път нормални!Сменено е по колата дебитомер,преди време в нормални стойности е,ламбда сонда и тя е добре,дросела е чист премахнати са му картерните газове!Интерестното е че когато започне да държи такива обороти като обера леко свободния ход на газтъ всичко се оправя!Колата е от подписа прави го и на газ и на бензин!!!alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!!R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw
Comment
-
Запецва ти клапата някъде. Сега като няма масло да я смазва така става. Пръсни и малко ВД40Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеДоколкото ми е известно, грешка от дебитомера не се записва. Той дава или не дава някакви стойности, и ако са в границите - ок. Ако не саааа ... знаете за дупката между 2500-4000 rpm.Alfa Romeo 1.8 TS `98
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеЗапецва ти клапата някъде. Сега като няма масло да я смазва така става. Пръсни и малко ВД40Last edited by spe4elist; d.m.y г., 01:00.alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!!R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw
Comment
-
Comment
-
Имах същият проблем с моята, проблема е в ступковото моторче което се намира точно за дроселовата клапа. След като го смених обаче незнам дали е савпадение или нещо друго но веднага се прецака деботометара, но оборотите заспаха на 900 и не се мрадват от там.
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеДобре де. При мен като нулирахме ЕКУ-то всичко заспа. Когато съм в движение и освободя от скорост оборотите падат много бавно до 1000. На място си падат нормално и са стабилни.
Някъде бях чел, че тези магарии са от ТПС-а потенциометъра за позицията на дроселовата клапа.
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеИди да премерят бобините с мотортестер. Като подадеш рязко газ пука ли в гърнетата?Last edited by Alamo; d.m.y г., 15:24.
Comment
-
Първоначално публикувано от ivo8307 Покажи съобщениеколега клатенето на оборотите в движение се оправя с откачането на т.н. (пин15),
откачаш километража откачаш кабела от буксата и си готов повече никога няма да го направи това клатене при движение...
Comment
Comment